Kysymyksiä

Sokeripitoisuudesta

Kysymys:

Onko tuotteesta olemassa suomenkielistä kirjallista materiaalia vai onko kaikki netissä?En löytänyt tietoa tuotteen sokeripitoisuudesta. Kuinka paljon sokereita ja millaisia? Onko lisättyä sokeria? Kuinka paljon fruktoosia?”

Vastaus:

Kiitos viestistäsi!

Sokeripitoisuudesta: Tuotteissa Aminas Marja ja Aminas Banaani on pieni määrä fruktoosia; 100 grammassa kuivattua hedelmää on n. 4-8% fruktoosia. Päiväannoshan on yksi ruokalusikallinen (n. 10g), ja yhdessä annoksessa on n. 3 g kuivattua hedelmää. Tämä tarkoittaa, että yhdessä annoksessa on n. 0,1-0,25g fruktoosia. Jos asiakkaalla on todella paha fruktoosiallergia, Aminasta voi ottaa yhden teelusikallisen päivässä. Jos on kilpirauhasen häiriöitä, suositellaan muutenkin vain 1 teelusikallista päivässä.

Tuotteesta ei ole vielä suomenkielistä materiaalia; minä olen tällä hetkellä ainoa joka kääntää tekstejä joten siinä kestää jonkin aikaa. Teen parhaillaan suomenkielistä esitettä Aminaksesta, mutta tällä hetkellä nettisivut ovat ainoa suomenkielisen tiedon “lähde”. Toki yritän heti vastata kaikkiin kysymyksiin!

Yleistä Aminaksesta

Kysymys:

Huomasin, että tuotteita oli erilaisia,yksi oli tehty vain vihreistä kasviksista ja jossain oli hedelmiä, jne…

Onko vaikutuksissa eroja? Eihän kaikissa ole pähkinää mukana? Osa sukulaisistani on pähkinä-allergisia.

Annostuksesta ymmärsin, että 1rkl on suositus, mutta kilpirauhasongelmissa vain 1tl, mikä syynä??

Onko se aloitus-annos ja voiko sitä myöhemmin nostaa?

Onko mahdollisesti joitain tiloja, jolloin tuotetta ei suositella?

Miten makujen kanssa? Mistä kannattaisi aloittaa?

Mitä sanot tuotteesta syöpää sairastaville?”

Vastaus:

Hei!

Kiitos myöskin viestistäsi!! Niin kannattaakin ensin itse kokeilla, sittenhän vasta tietää miten se vaikuttaa. Uskoisin myös että varsinkin Suomessa tästä tuotteesta olisi monelle apua, ei pelkästään hektisen ja stressaavan elämän vaan myös ja varsinkin pimeyden takia..

 

Menen suoraan kysymyksiin:

 

- eri Aminas-tuotteiden vaikutuksessa ei ole eroja; kaikilla on sama vaikutus serotoniiniin. Se on ihan makuasia mistä tykkää. Rehellisesti sanottuna mikään maku ei ole hyvää :-( siis ei verrattavissa proteiini- yms.-juomiin, koska niihin ei ole lisätty mitään.

- missään Aminas-tuotteessa ei ole pähkinöitä (eikä gluteenia tai laktoosia)

- 1 rkl on suositus, ja sitä ei koskaan tarvitse nostaa. Reaktio ei muutu, vaikka sitä ottaa enemmän, koska jo tuosta määrästä aivot valmistavat tarvittavan määrän serotoniinia. Jos sitä ottaa enemmän kuin 3 rkl, siit voi tulla huono olo koska se vaikuttaa dehydroivasti. 1 rkl eli n. 10 grammaa on laskettu normaalipainoisen ihmisen päiväannokseksi, ja se voi hiukan vaihdella painon mukaan. Kokemusten perusteella on huomattu, että kilpisrauhasongelmaisille riittää 1 tl.

- Ei ole olemassa mitään tiloja, milloin tuotetta ei suositella, koska tuote on pelkkää kuivattua raakaa kasvisravintoa. Jos ei ole tottunut syömään yhtään raakaravintoa, kannattaa aloittaa 1 tl päivässä, niin että elimistö saa totutella ravintorikkaaseen ruokaan. Ja raakoja kasviksia ei suositella alle 1-vuotiaille lapsille, mutta heti kun lapsi on tottunut raakaravintoon, sitä voi antaa.

- itse tykkään Aminas Vihreistä Kasviksista, koska siinä on spiruliinaa, mitä käytin muutenkin. Maku ei ole erityisen hyvä mutta nyt olen tottunut siihen. Muut maut, esim. marja tai banaani, kuulostavat jotenkin makeilta ja sitten kun ne eivän kuitenkaan maistu siltä… itse pysyttelen tuossa vihreässä versiossa :-). Jotkus sekottavat marja-version mehuun ja se maistuu kuulemma ihan hyvältä. Itse otan jauheen aina veden kanssa.

- en osaa sanoa mitään konkreettista Aminaksen vaikutuksesta syöpään. Olen kuitenkin lukenut positiivisen mielen voimasta ja serotoniini on tärkein “hyvän olon” säätelijä. Tunnen täällä henkikökohtaisesti yhden henkilön, jolle lääkäri suositteli Aminasta säteilyhoitojen yhteydessä.

Ravintosisältö

Kysymys:

 „Onko tuotteista mahdollisesti vielä tarkempia sisältötietoja koska osassa tuotteissa lukee prosenteissa tiettyjä ainesosia, mitä ovat siis loput ainesosat prosenteina ja paljonko sitä on?“

 

Vastaus:

Ravintosisältö per 100g (tässä järjestyksessä)

Energiaa, proteiinia, hiilihydraatteja, rasvaa

1. Aminas Marja

260 kcal; 11,04g; 59,35g; 3,76g

2. Aminas Banaani

335 kcal ; 11,80g; 39,63g; 3,45g

3. Aminas Kaakao-Maakastanja

320 kcal; 11,80g; 52,08g; 8,40g

4. Aminas Juurikasvi

235 kcal; 13,07g; 47,20g; 3,60g

5. Aminas Vihreät kasvikset

235 kcal;  13,83 g; 44,98 g; 3,83 g

Aminaksen valmistus

Kysymys:
“Aminas-jauhevalmisteet vaikuttavat mielenkiintoisilta. Olisiko mahdollista selvittää millä menetelmällä valmisteessa olevat kasvikset on kuivattu, koska sillä on suuri merkitys? Jos kuivaus tuottaa materiaaliin lämpöä se saattaa tuhota kasvin entsyymiaktiivisuuden. “
Vastaus:
Amarantti- ja kvinoanjyvät pestään ja kuivataan heti sadonkorjuun jälkeen auringossa tai varjon alla. Muut ainesosat kuivataan uunissa alle 40 asteessa.
N. 43 asteeseen nesteen kanssa lämmitettynä entsyymit jopa lisääntyvät, sen takia Aminaksen voi nauttia myös lämpimän juoman kanssa. Vasta pitkäkestoinen lämmitys yli 56 asteessa vaikuttaa sen, että entsyymiaktiivisuus häviää.

Aminas ja lääkkeet

Kysymys:

„Osaisitko vastata seuraaviin kysymyksiin: 

- onko valmisteen käytölle kontraindikaatioita? Sairauksia tai lääkitystä jonka kanssa Aminas jauhetta ei voi käyttää?

- voiko tuotetta käyttää masennuslääkityksen ohella?

- mikä mauista mielestäsi voisi sopia parhaiten suomalaiseen makuun?“

 

Vastaus:

-       Aminas on pelkkää raakaravintoa, joten sillä ei ole varsinaisia „sivuvaikutuksia“. Jauhe tulee ottaa runsaan veden kanssa. Kuiva jauhe vaikuttaa dehydroivasti ja jos ei ota tarpeeksi nestettä, se saattaa aiheuttaa huonon olon. Jos elimistö ei ole tottunut raakaravintoon, kannattaa Aminaksen käyttö aloittaa pienillä annoksilla.

-       Aminaksesta on käyttökokemusta n. 10 vuoden ajalta, ja sillä ei ole todettu olevan haittavaikutuksia lääkkeiden kanssa. Aminasta voi ottaa masennuslääkkeiden ohella. Aminaksen on todettu auttavan usein lievän masennuksen hoidossa – jos kyseessä on serotoniinivaje. Vakava masennushan usein johtuu monista tekijöistä milloin myös terapia on tarpeen.

-       Mauista puheenollen: tähän mennessä olen myynyt Suomeen eniten näitä makuja: „Aminas Vihreät Kasvikset“ ja „Aminas Marja“. Marjamakua voi hyvin sekoittaa mehuun. Vihreässä versiossa on spiruliinaa mitä monet käyttävät muutenkin. 

Luomua?

Kysymys:

“Mitä tuote sisältää? Entä onko se luomuviljellyistä kasviksista valmistettu?”

Vastaus:

Kaikki 5 Aminas-tuotetta on luomuviljellyistä kasveista valmistettu. Sisällön saat klikkaamalla tuotteeseen sivulla http://www.aminas.fi/tuotteet/